maanantai 27. toukokuuta 2013

My bookshelf vol.5

Tällä kertaa kirjahyllystäni esittelen fantasia kirjat.

Fantasia kirjat on hyvin kasautuneet, joskus vuosia sitten luin erittäin niukasti fantasiaa, pidin suurinta osaa liukuhihnatuotanto shaibana johon ei kannata edes pitkällä tikulla koskea. XD
Mieli on vähän muuttunut sen jälkeen, joskin edelleenkin pidän enemmän klassikoista kuin fantasiasta. 

Harry Pottereita ja Tolkienin kirjoja en tässä kuitenkaan esittele kun niitä näkyypi tässä ja tässä. 
Tolkienin kirjoissa minulla kuitenkin on noiden lisäksi satukirjat ja legend of Sigurd & Gudrún ja Rowlingin uusin paikka vapaana löytyy myös hyllystä.
Kuvat noista saattaa tulla viimeiseen postaukseen, johon ainakin tulee yksi kirja jonka juuri ostin.

Jonathan Stroudin Samarkandin amuletin sain ylä-asteella työssäoppimispaikasta ilmaiseksi kun siitä oli etulehti revennyt ja kyseisestä kirjasta pidänkin erittäin paljon (Bartimeus <3333 haluan oman dzinnin :__D). Samarkandin amuletin seuraavat osat Golemin silmän ja Ptolemaioksen portin ostin pari vuotta myöhemmin nimpparilahja rahoilla.
Golemin silmä oli mielestäni aika huono, Ptolemaioksen porttia en ole lukenut kuin alun ja sekin oli vähän tylsä, ekaa osaa voin kuitenkin lämmöllä suositella!
 Cornelia Funken Mustesydän trilogian päätin hankkia nähtyäni ekasta osasta tehdyn elokuvan josta pidin. Suomeksi ei kuitenkaan enää löytynyt Mustesydäntä joten tilasin sen englanninkielisenä netistä, Musteloitsun sain joululahjaksi Äidiltä pari joulua sitten ja Mustemaailman ostin alennuksesta samoihin aikoihin.
 Rick Riordanin Percy Jackson ja Olympoksen sankarit sarja, en tiedä miksi laitoin tästäkin kuvan kun olen aikasemmin jo kirjoittanut näista kirjoista. XD 
Nämät kirjat kuuluvat ehdottomasti suosikkeihini.
Suosittelen ehdottomasti lukemaan! Jos haluatte lukea mistä kirjat kertovat niin ne löytyvät vieressä olevasta luettelosta kohdasta Percy Jackson. >>>>>>
 Debo Gliorin Magiaa sarja taitaakin olla enemmän satua kuin fantasiaa? Ainakin ne on lasten kirjoja.  Magiaa mahan täydeltä tuli antikasta ostettua ylä-asteen puolella, Äiti ei meinannut suostua ostamaan sitä kun luuli että se on joku saatananpalvonta kirja. Haha.
Magiaa millin tarkkuudella on kirpparilta ja magiaa meri tumma ja musta taivas on kirjakaupasta ostettu ylä-asteella.
 Patricia McKillipin kirjat on ostettu kirjakaupasta alennuksesta ja neljäs kirja tilattu englanninkielisenä netistä.
Unohdettu Ombria, Basiliskin laulu, Serren metsissä ja the bards of bone plain kuuluvat suosikki kirjoihini myös. Suosittelen lukemaan! McKillipin kirjat ovat satumaista fantasiaa, kauniisti kirjoitettu ja Kinuko Craftin tekemät kansikuvat ovat taivaallisen kauniita.
 Christopher Paolinin perillinen sarjastakin olen täällä aiemmin kirjoittanut..
Näemmä puolesta kirjoista on täällä kirjoitettu ja silti olen ottanut niistäkin kuvat.... pitänee tehdä Tolkienin ja Rowlingin kirjoistakin vielä erillis postaus. Haha.
 William Goldmanin Princess Bride ja sen alapuolella oleva Jeanne DuPraun City of Ember on joululahjoja isovanhemmilta.
G.P. Taylorin Varjonmanaaja tuli ostettua parin euron laarista kirjatorilta.
Ursula K. Le Guinin Maameren tarinat 1-4 on kirjakaupasta.
Michael Enden Tarina vailla loppua on joululahja Äidiltä.
Tony DiTerlizzin Spiderwickin kronikat 1-5 on kirjakaupan alemyynnistä.
Viimeistä kirjaa en mainitse koska myin sen juuri kaverilleni. 
Olen ihme kyllä kaikki nuo kirjat lukenut! Hyllyssäni on vielä semmoiset 130 kirjaa lukemattomana.
 George R.R. Martinin Tulen ja Jään laulu sarja;
Valtaistuinpeli ja Kuninkaiden koitois ovat ainoat kovakantiset ja maksoivat syntisen paljon.... 
Miekkamyrsky osa I on kirjakaupasta ostettu ja osa II on synttärilahja Äidiltä ja Korppien kestit tuli tilattua netistä.
Viidennen osan suomennosta odotellen! Sekin onneksi tulee vielä tämän vuoden puolella.
Pitää vielä brassailla että olen nähnyt kirjailijan Finnconissa livenä. ;D
 Suzanne Collinsin Nälkäpeli ja Vihan liekit. 
Vielä pitäisi tuo kolmas osa ostaa kun siitäkin on jo pokkariversio julkaistu.
 Neil Gaimanin Stardust oli lahja kaveriltani, Hämähäkkijumala ja hautausmaan poika on kirjatorilta alelöytöjä ja Coraline kierrätyskeskuksesta.
Gaimanin kirjoja aloin lukemaan kun löimme vetoa kaverini kanssa että jos saan luettua Gaimanin kirjan niin hän lukee Tolkienin TSH:n...... Olen lukenut neljä Gaimanin kirjaa ja hän ei ole edes Hobittia lukenut vielä (Vaihdoimme TSH:n Hobitiksi joka on yksinkertaisempi lukea).
 C.S. Lewisin Narnian kaikki tarinat on ostettu yläasteella nimpparilahja rahalla. Olen ala-asteelta asti ollut Narnia fani, silloin katsoin telkkarista kesäisin Chronicles of Narnia nimistä sarjaa (tehty 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa).
Tuossa pari vuotta sitten aloitin uudelleen lukemaan ja eihän se enää ollut niin hyvä kuin nuorena, samoin kävi sarjan kanssa. :(   
Onneksi ne elokuvat ovat hyviä! :D
Edmund ja Lucy. <3
 Tracy ja Laura Hickamin Mystinen soturi, mystinen tehtävä ja mustinen valtakunta löytyi alesta kirjatorilla. En ole vielä ehtinyt näitäkään lukea vaikka ne ovat hyllyssä olleet jo pari vuotta.
Tietokirjat vielä loppuun.
Lohikäärmemaailma on ostettu kaverilta.
Velhot Merlinistä Harry Potteriin on saatu ala-asteella kirjakerhosta.
Symbolit ja merkit sekä myytit ja legendat on kirjakaupan alesta.
Tiedon rajamailla ja mysteerien maailma Äidin kirjahyllystä.
Vampyyrit (hirveä Twilight kuva kannessa :( juu en pidä Twilightista, kyllä ne aidot vampyyrit ovat niitä vanhemman kirjallisuuden herroja, sekä Anne Ricen vampyyrit) on ostettu kirjakaupasta (hyvä tietokirja vaikka onkin surkea kansikuva XD naama punaisena menin sitä maksamaankin hahaha).
Phantasmagoria löytyi Akateemisesta kirjakaupasta ja sekin on englanninkielinen oopus hirviöistä.
Pyöreän pöydän ritarit löytyi kirppikseltä ja pieni little history of dragons tuli ostettua British Museumista Lontoosta.


Tämän jälkeen tulee vielä varmaan 2 kirjahylly postausta!

2 kommenttia:

  1. Voi kun nää on kivoja postauksia!:)

    Itekkin pidän fantasista-kuten twilight sagasta, prinsessa fantasia saduista ja kirjasta nimeltä Feenix lintu(en muista kirjailijan nimeä)Eli romantiikasta ja fantasiasta sekaisin.Hieman taitaa poikeata sun lukemistasi kirjoista,mutta kiva aina silti nähä mitä kirjoja sä oot lukemassa.:D

    Täällä blogissa muuten arvonta,jos haluut osallistua tai muuten tutustua blogiin:)

    http://stonegraybutterfly.blogspot.fi/2013/05/yllari-arvonta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!^^ Vielä tulee pari. :DD

      Itse en Twilightista pidä yhtään. XD Mutta jos pidät satumaisesta fantasiasta niin suosittelen lukaisemaan jotakin Patricia McKillipiltä!

      Täytynee tsekata, kiitos vinkistä!^^

      Poista