perjantai 9. elokuuta 2013

Art photo?

Tällaisen löysin kupsahtaneena sängyltäni. Suurinosa jaloista näyttää puuttuvan ja se oli vielä hyvään asentoonkin kuollut, pakkohan siitä oli kuva ottaa! 
En edes tiedä mikä ötökkä tämä on mutta niitä on taas kesän mittaan ainaki 20 kuolleena löytynyt kotoa... Sanon näitä kamikaze hyttysiksi kun ne lentelevät ihan päättömästi, sen lisäksi ne näyttävät lentävältä hämähäkiltä (ja näin noitakin suuremman hämähäkin kylppärissä, hyvä etten astunut päälle vahingossa, hakkasin sen kuoliaaksi kengällä).

2 kommenttia:

  1. Nämä herttaiset hessuhopot ovat nimeltään vaaksiaisia. Jotkut kutsuvat niitä hevoshyttysiksi mutta vaaksiainen on niiden oikea nimi.

    Ne eivät pistä eivätkä pure, itseasiassa aikuisina ne eivät milloinkaan syö mitään vaan juovat joskus vain kukkien mettä ja näin pölyttävät kasveja ollen hyödyllisiä. Ihmisille ne eivät tee mitään. Eivät myös ne hämpytkään vaan hämähäkki kylppärissä on oikeinkin hyödyllinen otus sillä syövät kaikki pikku ötökät joita siellä sattuisi olemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah! Kiitos kun kerroit, enpä tiedä ketään joka olisi tiennyt mitä nuo ovat, kaikki vain sanovat niitä jättihyttysiksi. :D

      Sen olen huomannutkin etteivät ne pure tai tee ihmisille muuta kuin lennä päin näköä. xD
      Noo onhan hämähäkeistä hyötyä luonnolle mutta en silti itse niistä ole koskaan pitänyt.^^

      Poista