tiistai 11. joulukuuta 2012

Tolkien collection

Huomisen Hobitin ensi-illan kunniaksi päätin että esittelen teille Keskimaa tavara ja kirja kokoelmani.
Ensi kerran tutustuin Taru Sormusten Herraan vuonna 2002 kun kaverini vanhemmat olivat ostaneet Sormuksen Ritarit VHS:n ja päätimme katsoa että mikä ihmeen elokuva se on, loistavahan se oli, muistan miten molemmat ensin pidimme Aragornista ja sitten kun tuli Legolas ruutuun niin molemmat pitivätkin hänestä. 
Talvella pääsin sitten isoveljen ja hänen poikapuolensa (joka on saman ikäinen kuin minä) kanssa katsomaan Kaksi Tornia elokuvan, oli todellista juhlaa kun pääsi elokuviin katsomaan sitä (pienenä en päässyt melkein koskaan elokuviin), elokuvan jälkeen jouluna näin yhden kaverini ja näytin hänelle Kaksi Tornia 2003 vuoden kalenteria ja sanoin että Gandalf tulee takaisin! Meillä oli hirveä riita kun hän väitti että kuvassa oli Saruman. 
2004 tai 2005 (en muista enää) luin ensimmäisen kerran Hobitin ja koko Taru Sormusten Herrasta trilogian saatuani ne joululahjaksi Äidiltä ja Mummulta ja Pappalta (Myöhään luin kirjat vaikka tiesin tietysti niiden olemassa olosta, mutta nuorempana en lukenut yhtään mitään, vasta ylä-asteella aloin lukemaan kirjoja, joista Hobitti ja TSH olivat ensimmäisiä). 
Nykyään olen lukenut Hobitin ja TSH:n semmoiset 8 kertaa, TSH:n jopa englanniksi.

Onko teillä jotain elokuvaa mikä on muuttanut elämäänne?

Aloitan kuvaspämmin Keskimaa kirjoilla.
Hobitin sain joululahjaksi Äidiltä ja Taru Sormusten Herrasta kirjat Mummulta ja Pappalta (oli muuten paras lahja ikinä).

Tom Bombadilin Seikkailut on uusimpia Tolkien suomennoksia (ilmestyi juuri pari kuukautta sitten), Bombadil esiintyy Sormuksen Ritarit kirjassa mutta elokuvasta hänet jätettiin pois.
Bilbon Viimeinen Laulu oli joululahja Mummulta ja Pappalta. 
Poems from the Lord of the Rings ja Poems from the Hobbit olen joskus vuosia sitten tilannut netistä, nimensä mukaan niissä on vain kirjoissa esiintyvät runot.

 Húrinin Lasten tarinan Äiti osti minulle muuten vain, Silmarillionin tilasin 2007 kun uusintapainos tuli ja Keskeneräisten Tarujen Kirjan lainasin koulukaverilta ja kysyin että paljonko hän haluaa siitä ja ostin sen häneltä pois.

History of the Middle-Earth vol VI ja VII, ensin mietin et ostaisiko ekasta osasta alkaen mutta päädyin sitten ostamaan Taru Sormusten Herrasta historiasta kertovat ekat osat.

Taru Sormusten Herrasta Sormuksen Ritarit ja Kaksi Tornia elokuvaoppaat löysin kirpparilta vuosi-pari sitten, vielä pitäisi Kuninkaan Paluusta saada samanlainen ja tietty Hobitista.
Tolkienin Maailma kirjaa etin todella pitkään! Ylä-asteelta asti olen sitä halunnut hyllyyni ja viimevuonna se vasta osui kohdalleni booktorilla, Tolkienin maailman kartat ostin Kirjatorilta, siinä on pikkainen kirjanen ja hienoja juliste karttoja.

Sormuksen Ritarit ja Kaksi Tornia VHS, tuon kakkosen mukana sain jopa valtasormuksen (joka on ikävä kyllä heitetty jo pois), Sormuksen Ritarit CD.
Kuninkaa Paluu oli DVD:nä mutta annoin sen juuri syksymmällä pois.

 Hobitti lautapelin sain vuonna 2002 joululahjaksi Äidiltä, peli on ollut kovassa käytössä ja Äidille juuri totesin että on ihme että on joka ikinen pieni osanenkin tallella ja peli on uudenveroinen.
Saanko esitellä Hobitti pelinappulat joille annoimme kaverini kanssa nimet, alkaen kirkkaansinisestä:
Legolas, Draco Malfoy, Harry Potter, Grabbe, Goyle (vihreän nimeä en enää muista). 
Itse pelasin aina Legolaksella ja Malfoylla. lol.
Kuninkaan Paluu shakin sain 2003 Äidiltä joululahjaksi, tätä ei ole paljon tullut pelattua kun ei ole ollut pelikavereita. :(
Coolit shakkinappulat, örkkejä, Klonkku, Sauron, Saruman,
sormusaave ja Kärmekieli
Merri, Sam, Gandalf, Arwen, Aragorn, Pippin, Frodo, Legolas ja Gimli

 Sormuksen Ritarit pelikortit olivat ensimmäinen fanitavara jonka sain, Äiti osti ne muistaakseni Prismasta kun rukoilin että haluan ne, voi toki olla että Pappakin ne osti, en muista kumpi. 

Kaksi Tornia keräilykortteja, keräilimme näitä bestikseni kanssa.


Korttipelin pelikortteja, pakkauskin on vielä jäljellä. 

Kaksi Tornia pussilakana setin sain Mummulta ja Pappalta joululahjaksi 2002 tai 2003 ja se on edelleen käytössä! Kulunut se on jo, mutta se on silti paras pussilakana ikinä.

Gandalf pyyhe oli joulu tai synttärilahja 2002 tai 2003 ja sekin on edelleen käytössä.
 The Legend of Sigurd & Gudrún ja Satujen Valtakunta (lapsille sopivia satuja) ovat ainoat kirjat tällä hetkellä jotka eivät ole Keskimaa aiheisia.
Julisteita ja kalentereita ei minulla enää ole, joten niistä ei ole kuviakaan, yhdeltä kaverilta sain joskus synttärilahjaksi Legolas jullarin, se oli kyllä paras lahja ikinä!

4 kommenttia:

  1. Apua miten paljon fanituotteita! :DD Mie tykkäsin, ja tykkään edelleen TSH:sta, ja oon oottanut tuota Hobitti- leffaa jo aika pitkään. :) Fanitin nuorempana kans, miulla on kansiollinen aiheeseen liittyviä lehtileikkeitä, Making of- kirja ja nuita keräilykortteja kans kansiollinen. Harmi kun miulta tais jäädä muutamia kortteja uupumaan, muuten ois ihan kaikki kortit tallessa. :( Hankala löytää niitä enää mistään.

    Nuorempana Legolas oli ehottomasti lempparihahmo, ja ihan unelma, mutta kyllä se Aragorn on aika jees myös elokuvissa. ^^ Miun huone oli kyllä aika tapetoitu TSH- julisteilla, ja lemppari piirrustus aihehan se silloin oli. :D Ainiin, miultakin löytyy pelikortit myös. Pakko sanoa, että ihana postaus oli, hyvin toi mieleen omat fanitusajat! :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin pidän edelleen kovasti TSH:sta.^^
      Oletko menossa katsomaan Hobittia? Se on outoa kun siitäkin tehdään trilogia kun kirjassa on vain vähän yli 300 sivua. :D

      Haha, minullakin itseasiassa oli lehtileikkeitä hirveä määrä, liimattuna vihkoihin kylläkin, nekin on vain tullut jo heitettyä pois. :D
      Making of kirjan meinasin ostaa kirpparilta samalla kun nuo elokuvaoppaat mutta kaverini veti hirveät pultit ja annoin hänen ostaa sen. XD

      Kuinka monta niitä keräilykortteja muuten on? Itsellä ei ole kuin tuo pieni kuvassa oleva määrä. :D

      Legolas oli kyllä unelma. <33 Nykyään en kyllä enää Legolaksesta välitä vaan Boromir on lempparini. :D
      Minullakin oli jonkin verran TSH julisteita, enimmäksee Legolas jullareita. XD

      Olisi mukavaa nähdä TSH piirustuksiasi, itse en ole koskaan ollut hyvä piirtäjä, luokkakaverini joskus piirsi minulle Legolaksen (olisi voinut senkin tänne laittaa mutta unohdin että minulla on se vielä XD).

      Aaaww, kiitos.^^

      Poista
    2. Meinattiin myö jossain vaiheessa käydä se Hobittikin kattomassa, tosin ootellaan et kiireisimmät pääsee ensin, niin jospa ei ois niin paljoa rapistelijoita ja kesken elokuvan juttelevia tyyppejä siellä. ;) Vaikuttaa kumminkin sen verran mielenkiintoiselta, että pakko nähdä jossain vaiheessa! :)

      Haha :DD Mikäs niitä kattellessa, ainakin tuossa miun kirjassa on tosi hyvät ja isot kuvat, ja kaikki kerrottu melkosen tarkkaan.

      Keräilykorttien määrää en muista, pitäisi jossain vaiheessa tarkistaa siitä kansiosta. :) Kumminkin yhdellä sivulla on 9 kappaletta, ja nuita on kansiollinen eli veikkaan n.200 kappaletta, ellei enemmänkin. ;)

      Höh, kyl se Legolas on aika ihana! :D ♥ Ihan uskomaton määrä oli kyllä niitä julisteita seinillä, ja kaikki lehtileikkeetkin piti kerätä.

      Miulla mahtaa kaikki piirrustukset olla vanhempien luona edelleen, ja osa on seinillä vieläkin, ei sentään tullut eri paikkakunnalle rahdattua muutossa, kun alkoi fanityttöilykausi mennä ohi. ;)

      Poista
    3. Itse olin ensi-illassa katsomassa sen ja vaikka sali oli ihan piukkanaan väkeä ei kyllä mitään häiritseviä rapisteluja/puhumista kuulunut, ainoastaan naurua, johon itsekin kyllä yhdyin kun leffa oli niin koominen. XD

      Pitäisi varmaan joskus hankkia sekin kirja. :D Noissa elokuvaoppaissa on vain melkein pelkkiä kuvia.

      Oho, niitäpä onkin sitten paljon. :D Hyvin olet saanut kerättyä niitä!

      Onhan se Legolas ihan hyvännäköinen, kirjassa se vain alkaa keittää yli kun hän on vähän pikkumainen, kuten isänsä Hobitissa. XD
      Sama juttu, seinät täynnä jullareita ja vihot täynnä lehtileikkeitä. :D Olisi varmaan pitänyt ne vihot säästää, mutta kaikki menivät roskiin. :(

      Aah! Niin eihän sitä viitsi turhaa tavaraa rahdata ympäri maata. :p

      Poista